Перейти до вмісту

Новеньке про пошту

Чи знаєте ви, що тепер посилку для відправлення можна зареєструвати на сайті пошти, у особистому кабінеті?
Я знайшла таку можливість і вирішила протестувати.

Реєструвати посилку досить зручно, хоч спочатку не очевидно, що для створення першого посилання треба створити список. Потім можна роздрукувати заповнені квитанції (з pdf-файлу) та йти на пошту. Посилку краще запакувати спочатку, щоб знати масу та розміри.

В ідеальному сферичному варіанті я приходжу у відділення, сканую роздрукований штрихкод, сплачую готівкою живій людині або автомату (або сплачую онлайн ще вдома, або клею спеціальні марки для посилок – мені подобаються рішення з меншою кількістю людей), віддаю посилку, йду далі.

В реальності поки що не так.

В реальності я чекала у черзі хвилин 20. Потім здивована дівчина запитала, чи є у мене договір з поштою (немає, прості фізичні люди теж мають змогу оформити посилання на сайті), просканувала штрихкод. Подивилась на екран уважно і досить довго. Пішла спитала у ще когось, що зі мною робити. Потім приклеїла мої квитанції до посилки, взяла гроші, дала чек, і лише за півгодини (проти звичайних півгодини) я пішла далі 🙂
Моє враження – я у книзі Террі Пратчетта “Поштування”, коли вже почалися нововведення, але якось не зовсім так, як заплановано. (Українською цієї книжки немає, але тепер можна додати ще, бо Видавництво старого лева почало переводити і видавати книжки Террі Пратчетта! Вони вже їдуть до мене іншою поштою 🙂 ).
Якщо з такими роздрукованими листочками буде приходити більше людей, то, можливо, до нового року з його кількістю посилок та звичайним розміром черг, буде окреме віконце, в якому вже тренована дівчина буде сканувати код та брати гроші за пересилання швидко і зручно, без черг або зі швидкою чергою з тих, хто знає, як користуватися сайтом. Давайте приблизимо майбутнє разом 🙂

Про інше. Деякий час назад пошта змінила тарифи, з ними можна ознайомитися тут чи на сайті пошти.
Посилки дійсно доставляють за 3-6 днів, як написано. І беруть плату за зберігання посилання більше 5 днів.
Не на всіх відділеннях посилка приходить в той день, коли одержувач отримує сповіщення про те, що вона вже приїхала. На відділеннях це пояснюють тим, що сповіщення розсилають тоді, коли посилки виходять з ЦОП, а не тоді, коли вони приходять на відділення.

Щодо цього сайту і відправлення поштою України. Я відправляю 🙂
Більш того, якщо ви живете у селі та робите замовлення на більше, ніж 200 грн*, ці додаткові 6 гривень на відправлення поштою до села сплачую я. Якщо менше – додайте їх, будь ласка.

* Сума може переглядатися.

Що ви про це гадаєте?