Перейти до вмісту

Непередбачені канікули: що читати?

На вулиці стільки снігу, скільки не було впродовж зими, у дітей – непередбачені канікули, у батьків – велике питання, що робити з дітьми, поки вони сохнуть та гріються.
Моя відповідь – читати та не відволікати мене від написання статті.

Ці 5 книжок я порадила своєму дванадцятирічному сину:

Амулет Самарканда – теж магічний Лондон, товста книжка, так сталося, що ще не читав.
За синіми дверима – фантастичний світ, що знаходиться просто за дверима. Канікули – для відпочинку.
Фундація Айзека Азімова, бо дитина дуже любить наукову фантастику та страждає з-за відсутності достатньої кількості дитячих.
Таємниця катакомб – містичний детектив про археологію, “щось схоже на Хроники Архео“.
Джордж і незламний код – все одно прочитає, і я люблю цю серію.
Взагалі ці 5 він відклав як найцікавіші з більш нід десятка, запропонованих мною.

Сам він прочитав і дуже радить оці не_зовсім_п’ять, книжки серій символізують всю серію:

Пес на ім’я Мані – основи економіки для дітей, дві книжки.
Дракони, вперед! – фантастична книжка про шестилапих драконів, що проростають з насінинки.
Таємне товариство Брехунів – шпіони, таємні товариства, пригоди та веселощі.
Коти-вояки– життя диких котів, що ходять на чотирьох лапах і поводяться як справжні коти. Велика серія, дуже захоплива, видані ще не всі книжки, тобто це буде постійний відомий бажаний подарунок.
Солоденьке на денці пирога – детектив про англійську дівчинку, яка любить хімію та випадково знаходити трупи, і не дуже любить своїх сестер та правила (хоча з сестрами все складніше). Теж серія.
Середня школа. Найгірші роки мого життя – для тих, хто трішки втомився бути слухняним у школі. Я не читала, але син читав, реготав, перечитував і радить всім, кого знаходить.
Щоденник Слабака, серія про хлопця, якого непокоять відношення у школі і з братами. У вигляді щоденника. Прекрасне чтиво для відпочинку, але особливо чутливим не раджу, бо може спаскудити поведінку дитини.
Конрад, або дитина з бляшанки – про хлопчика, якого відправили не до тієї родини, куди мали. Пригоди, веселощі і досить складна лінія про любов і прийняття батьків від класика німецької дитячої літератури Кристини Нестлінгер.
Серія проти суперкрутих – “про дівчинку, яка ставить на місце суперкрутелиць свого класу” (с) дитина. Так, хлопчик прочитав книжку з головним персонажем-дівчинкою і радить її, так буває.

Своєму дев’ятирічному сину я порадила оці:

36 і 6 котів -детективів – продовження історій про 36 і 6 котів-танцюристів. Тепер з собаками та любовною лінією.
Джордж і незламний код, тому що про роботів, програмування і обов’язково треба читати усім. І дівчатам також.
Дикий робот – на невеличкому дикому острові увімкнувся робот Роз і досліджує своє довкілля – ліс, берег моря, лук, гори та тварин, що тут живуть.
Ракета на чотирьох лапах і інші книжки Джеремі Стронга – веселі книжки про різні сторони життя.
На щастя, молоко – якщо мама поїхала у відрядження, а тато забув вчасно купити молоко, і, коли пішов, дуже сильно затримався, потрібно якесь виправдання. Дуже добре, коли тато може вигадати таку веселу історію з нічого. І принести до дому молоко для пластівців.

Хоча, якщо чесно, син взявся вивчати книжки про динозаврів і сказав, що, якщо я хочу, все те можу почитати вголос, а сам він має більш цікаві справи, ніж читання.

Більшість книжок, на мій погляд, не спеціально хлопчачі, а універсальні. Але, якщо ви бажаєте, я можу додати кілька книжок спеціально для дівчат.

Що ви про це гадаєте?