Перейти до вмісту

Що робити з малюками на BookSpaceFest

Малюками я зараз буду називати дітей від року до п’яти, але п’ятирічним будуть цікаві і події для трішки старших.

П’ятниця

Дитяче відкриття фестивалю почнеться о 14:00 з презентації книжки “Шафа під сливою” Аліни Штефан. Шафа з книжки чарівна, і дозволяє подорожувати та перетворюватися на того, про кого щойно прочитав. Можна буде помріяти, послухати авторку, перевтілитися та переодягтись в когось іншого, як героїні книжки.

Найменші з 15:30 можуть познайомитися з слоном Елмером і ведмедиком Медею, героями книжок видавництва Асса. Елмер – надзвичайно веселий і вигадливий картатий (тобто в клітинку) слон, він вам сподобається. Медея – милий ведмедик, який робить те, що й дитина 2-4 років – гуляє, малює, досліджує те, що бачить.

О 17:00 треба буде розірватись чи відповісти на надзвичайно важливе питання – хто дитині подобається більше – котики чи песики? Бо одночасно буде дві презентації: бесіда з Ларисою Денисенко про книжку “Усміхаки” та авторське читання книжки “36 і 6 котів” з Галиною Вдовиченко. “36 і 6 котів” – художня книжка про 36 котів з кішками і 6 кошенят, які жили в підвалі, доки його не закрили на ремонт, і бідолашні коти пішли шукати людину, яка приютить всю юрбу, всіх 36 і 6 котів. Знайшли, звісно, і допомогли хто чим був спроможним. “Усміхаки” не художня книжка, яка розповідає про різні породи, особливості поведінки собак, як виховати своє цуценя і інші важливі речі про собак, у тому числі те, що всі в сім’ї мають погодитися на собаку. Лариса Денисенко має чудове вміння пояснювати складні речі зрозуміло.

Субота

З 11:00 запрошуємо на виставу “Равлик і кит”, яку для вас покаже харківський театр ПТІ-Центр. “Равлик і кит” – віршована історія Джулії Дональдсон про равлика, який дуже хотів подивитись на щось за межами рідного каменя, і Кит прийшов йому на допомогу, показавши цілий світ. Вистава про равлика та кита теж любить подорожувати.

Завітайте на стенд видавництва Читаріум за книжкою “Равлик і кит”.

О 12:00 розпочнуться “Зубасті” читання разом із Таїс Золотковською. Книжка “Чотири зуба” дає можливість похизуватися тим, що дитина вже вміє робити, і навчитись чогось нового, наприклад – чистити зуби самостійно.

О 12:30читання книжки” Сем та Дейв копають яму” від Букмолі. Читання книжки – це не тільки прочитати книжку вголос, про книжку можна ще поговорити, помалювати чи пограти і цікаво провести час разом. Букмоль вміє це робити просто чудово! На мій погляд, цю подію потрібно відвідати батькам в першу чергу, щоб надихнутись.

Зверніть увагу на сайт проекту bokmal.com.ua, там цікаво.

Раджу відвідати майстер-клас від сміливої Чорної-чорної Курки, яка навчається літати і дуже гарно розповідає історії, на дитячої сцени о 14:00. Курці буде допомагати авторка, Галина Вдовиченко, та сама, яка вміє запам’ятовувати аж 36 і 6 котячих прозвиськ.

Зі старшими малюками о 15:30 можна прийти на авторське читання книги Таїс Золотковської «Ай-кім».  І дізнатися, що це за дивний Ай-кім 🙂

Батьки можуть звернути увагу на презентацію книги Ґлена Рінґтведа “Серце, плач” о 15:30 та на презентацію книжок Оскара Бреніф’є “Мистецтво мислити” о 18:30. Про те, що буде цікаве саме батькам, я напишу окремо 🙂

Неділя

На самому початку дня, о 10:30, завітайте на інтерактивну презентацію “Абетки барвистих вигуків” видавництва “Маміно”. З цією абеткою можна вчити не букви, які вчити в 3 роки досить нудно, а вигуки! Буква Б – незрозуміла закорючка, а вигукнути “Бе-бе-бе” разом з Бірюзовою Білкою чи “Йо-хо-хо” з Йодистою Йоржицею – весело.

В 11:00 почнеться перегляд мультфільму “Великий злий лис та інші історії” від Чілдрен Кінофесту. У французьких казках дуже часто є лис, вигадливий, як український Фарбований лис (або навіть більше), але щастить йому менше, доки він не стає добрішим. Може, він навіть зможе виховати курчат? Трейлер можна подивитись тут.

Об 11:30 можна поринути в пригоди з “Відважними курчатами” – серією книжок нового дніпровського видавництва “Наша Ідея”. Курчата можуть бути надзвичайно вигадливими і ласими до пригод!

О 12:00 читання разом з Букмоллю книжки “Дорога додому”. Автор Олівер Джефферс не дуже відомий в Україні, але його книжки отримали багато премій і мають багато прихильників по всьому світу. Читання з Букмоллю – те, чому варто вчитись (для батьків) та отримувати насолоду (для всіх слухачів)

О 13:30читання книжки «Не смій читати цю книжку» для справжніх відчайдухів разом з видавництвом “Маміно”. Головний герой книжки впевнений, що його книжку не можна читати! Але його ніхто не слухає 🙁

З 15:00 до 16:00 можна буде спостерігати за цікавими дослідами і мандрувати навколо світу.

Для дорослих малюків, які переживуть всю важку недільну програму, о 17:00 залишається ще одне знайомство з професором Астрокотом і неосяжним космосом, персонажем нової книжки Видавництва Старого Лева, яка захопливо розповідає про що є що космосі, і неосяжним космосом.

Впродовж неділі буде ще 4 (чотири) майстер-класи від Dnipro Sensory World: о 10:00 та 16:00 можна буде розписувати гіпсові фігурки, а о 12:00 та 14:00 робити фетрові тактильні книжечки.

Батькам рекомендую звернути увагу на дискусію “Виростеш – дізнаєшся”: чи є в дитячій літературі місце недитячим темам?

Позначки:

Що ви про це гадаєте?