Перейти до вмісту

BookSpaceFest для батьків

Більшість дитячих книжкових подій розрахована на батьків у тому числі, бо вони будуть сидіти поруч з дитиною і тримати на колінах нові книжки. Але є події, які батькам будуть цікавіші чи корисніші, ніж дітям.

Те, що батьки залишаються особистостями з різними характерами і інтересами безперечно, і я впевнена, що ви знайдете щось для себе в дорослій програмі, але як батьки, зверніть увагу на такі події:

П’ятниця

У п’ятницю нічого особливого батьківського немає.

Але ви можете допомогти під час інтерактивного інклюзивного майтсер-класу о 14:00,

або подивитесь на подіє з освітньої програми “Література для освіти. Підручники історії нового покоління та їх мультимедійні перспективи” з 15:30

Субота

Інтерактивний інклюзивний майстер-клас та розмову про альтернативні способи спілкування о 10:30 я раджу відвідати. Спілкуватися з малюками чи підлітками значно складніше, ніж здається. Погляд з абсолютно іншого боку може допомогти.

О 12:30 послухайте читання з Букмоллю. Вони дуже надихають й показують, як можна читати книжки дітям, щоб всім було цікаво.

Презентація книги Ґлена Рінґтведа “Серце, плач” о 15:30 буде про те, як і навіщо говорити з дітьми про смерть.

О 16:00 дискусія “Для чого нашим дітям це бачити?”: інклюзивна освіта і українське суспільство. Я сподіваюсь, ви знаєте, навіщо, а гості можуть допомогти дізнатися, як краще спілкуватися з особливими дітьми.

17:00 Панельна дискусія “Чи не час фентезі подорослішати? Межа між підлітковим та дорослим читанням у розважальних творах” допоможе зрозуміти, що може бути цікаве підліткам в книжках і що це не так страшно, як може здаватися (гості дискусії досі читаю і навіть пишуть фентезі 🙂 )

Презентацію книжок Оскара Бреніф’є “Мистецтво мислити” о 18:30 відвідати необхідно. Оскар Бреніф’є – французький філософ, автор книжок, які  складаються з питань, а не з відповідей. Але ці питання змушують думати значно довше, ніж готові відповіді і знаходити свої свої, відмінні від стандартних. Книжка, яка може змусити так думати дитину, ватра уваги.

Освітня програма пропонує подію “Формування та перевірка предметних компетентностей учнів: серія навчальних посібників видавництва «Оріон»” о 12:00.

Неділя

О 12:00 – ще одне читання з Букмоль, якщо вчорашнє ви пропустили.

О 14:30 Біологічний нон-фікшн для підлітків: чому це актуально сьогодні. Не обов’язкове, але корисне, якщо ви не дуже добре знаєтеся на сучасному дитячому нон-фікшені чи на біологічних технологіях.

О 15:00 можна подивитися на те, що дітей справді цікавить наука під час цікавих дослідів.

О 18:00 дискусія “Виростеш – дізнаєшся”: чи є в дитячій літературі місце недитячим темам? з авторами, які не бояться недитячих тем.

Освітня програма “Вчимося чи граємо? Мультимедійні навчальні посібники фірми «Розумники»” о 10:30.

Позначки:

Що ви про це гадаєте?