Перейти до вмісту

Книжки для зимового настрою

Цього тижня зима завітала нарешті і до Дніпра. Не так давно вона з нами, але ми таки зустрілися. Не знаю як ви, а я стояла під снігом і насолоджувалася тим, як повільно і легко він спадає з неба, відблискуючи під світлом вечірніх ліхтарів. І захотілося поринути у чарівний світ зими, аби розтягнути хвилю внутрішньої дитячої радості від того снігу. Почала згадувати книжки, які мені в цьому допоможуть, і згадала кілька моїх улюблених. Ось невеличка підбірка для вас про пригоди в сніг, лід та крижані вітри.

«Баранчик Расел» Роб Скотон. Видавництво Старого Лева

Просто люблю Баранчика – за його капелюх, за його щирість і за його дивакуватість. А тут зимова пригода, та й ще рятує самого Санту. Ну і нічого, що Різдво і Новий рік пройшли. В дива ж хочеться вірити щодня 😉

«Країна Мумі-тролів. Книга друга», а саме «Зима-чарівниця». Туве Янссон. Видавництво Старого Лева.

Ще одна історія про пригоди милої сім’ї Мумі-тролів. В цій частині наймолодший Мумі-троль прокинеться посеред зими, в той час як його родина солодко спить у їх Мумі-домі, та почне досліджувати казковий зимовий світ.

«Снігова королева» Г.Х.Андерсон «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

Класична історія. Не дивлячись на дуже часте використання сюжету, все одно дуже полюбляю цю казку. Вона зачаровувала мене у 4 роки і нині я так само співпереживаю тендітній Герді у її перипетіях. Чому б не перечитати?
Тим паче українське видання таке красиве.

«Хроніки Нарнії. Книга 2. Лев, Біла Відьма і шафа». Клайв Стейплз Льюїс Видавництво КМ-Букс

Чи варто взагалі пояснювати? Я думаю багато хто досі заглядає в шафу, тихенько мріючи, що це все ж таки вхід до Нарнії. Для тих, хто не читав – у вас попереду дивовижна зимова казка! Сміливі пригоди в чарівному світі – пошук справедливості, докази дружби та пошуки свого Я.

Гуртуйтесь на дивані всією сім’єю, беріть горнятко чаю/какао/гарячого молока і гайда читати разом!

Позначки:

Що ви про це гадаєте?