Перейти до вмісту

Письменницькі каляки-маляки, або всі ми колись були дітьми

Чи зберігаєте ви малюнки своїх малих поціновувачів олівців та фарб? Чи зберігаєте ви усі листівочки та записки, які вони малюють для вас люблячими ручками й підключаючи усю свою фантазію. Точно знаю, що у моєї мами є захована коробочка з усілякими проявами моєї творчості від записок (був у мене такий період, що я постійно писала записки, в роки 3-4) до листівок із зізнаннями в любові, де літери написані в невірному напрямку та все замальовано “вмерлим» фломастером, бо який виживе після стількох сердець та квіточок. А я до чого? Роки пройшли, а любов до листівок лишилася і завжди їх дарую своїм близьким. Не буду обманювати, що це завдяки моїм батькам, які з такою радістю приймали увесь цей фломастерно-паперовий креатив.

Деякі моменти нашого минулого дуже гарно пояснюють, ким ми є зараз. Таким минулим є і наша дитяча творчість. Не те, щоб це обов’язково треба піддавати аналізу, але чи вам не цікаво, які малюнки малював Орвелл в своєму дитинстві, чи малювала Сильвія Плат красивих принцес та кому дарував саморобні «валентинки» Керуак? Тож ми назбирали трохи цікавих малюнків. А вам пропонуємо познайомитися ближче зі своїми улюбленими письменниками та письменницями, роздивившись їх дитячі малюнки.

Сильвія Плат

Авторка “Під скляним ковпаком”, судячи з кількості архівних малюнків, дуже полюбляла малювати. Ці три малюнку датуються 1941 та 1942 роками, тобто майбутній поетесі та письменниці було близько 10 років.

Аксель Шеффлер


Один з геніїв дитячої літератури, творець «Ґруффало», ось таким чином бачив себе у віці 8 років. До вашої уваги автопортрет майбутнього всесвітньовідомого книжкового автора та ілюстратора.

Джек Керуак 

Саме своїй мамі Керуак малював валентинки» і писав листи. З його автобіографічних нотаток відомо, що все своє життя він був дуже близький з матір’ю.

Джон Р.Р. Толкін

 

Найвідоміший фантазер минулого століття гарно знаний своїми ілюстраціями, адже хто як не сам творець світу ельфів та ґобітів найкраще зміг візуалізувати всі свої задуми та ідеї. Перед вам малюнок 8-річного Джона про його сім’ю, на якому зображена його старша сестра зі своїм чоловіком з романтичною назвою «They Slept in Beauty Side by Side».

Джордж Орвелл

Відносини в сім’ї Орвелла трохи відрізняли від, наприклад, вже згаданим Керуаком. Мати Орвелла були незалежною і самостійною жінкою. А сам Ерік Артур Блер (справжнє ім’я автора «1984») навчався в інтернаті, хоча вони підтримували зв’язок листуванням. Ось шматок листа до матері, оздоблений невеличкими малюнками від 9-річного Еріка, з маршем тваринок, за якими йде людина, а також замальовка забави пошуку великодніх яєць.

А що ви малювали в дитинстві?

 

Дещо детальніше можна почитати за наступними посиланнями:

1– Дитяча творчість майбутніх пиьменників
2– офіційний сайт Акселя Шефлера
3– Реліквії дитинства (автор Родні Філіпс)
4– J.R.R. Tolkien’s Little-Known, Gorgeous Art
5 – 7 pisarzy oraz ich dziecięce rysunki

 

 

Що ви про це гадаєте?