Перейти до вмісту

Як зруйнувати казку і полагодити стосунки

Жили собі брат із сестрою. “Ну вже ніт, – одразу озвалася б дівчинка, Медді, – не такі вже ми й родичі!”. І брат, Голден, цілком підтримав би таку думку. Діти жили під одним дахом, бо тато Медді одружився із мамою Голдена. Ось так у дітлахів, що ще недавно були єдиними в родині, з’явилися брат і сестра відповідно. А кому потрібен названий родич чи родичка в 11 років? Хіба так має починатися, врешті-решт, справжня казка? Джеррі Магоні, зухвалий автор книжки “Як мій капосний брат зруйнував казку “Попелюшка”, однак, стверджує: будь-яка історія може стартувати з чого завгодно.

Отож, на початку маємо двох 11-літніх підлітків. О, цей чудовий вік, коли світ от-от вибухне, але це не точно. Медді добре вчилася і любила казки про принцес, а Голден шаленів від “Зоряних воєн” і…якось, наприклад, сфотографував ранкову зачіску сестри та виклав в Instagram. Годі і уявити, щоб ці двоє жили у мирі та злагоді!

Та згодом Медді і Голденові таки довелося взятися до співпраці. Бо сталося нечуване – діти потрапили у казку “Попелюшка”! У справжнісіньку історію, де нема планшетів, смартфонів та Instagram. Та що там, навіть не існує автівок, як і асфальтованих доріг… Зате вдосталь принців, фей, вельмож і, найголовніше, злих мачух!

Медді, що обожнювала казку про Попелюшку, найбільш приголомшила роль, в якій дівчинка опинилася. А Голден… Ну що ж, Голден майже не розгубився, ставши радником принца. А далі закрутилося! Медді й уявити не могла, скільки в улюбленій казці сенсів! У сестер Попелюшки, виявляється, є власні мрії, і жодна з них – це не заміжжя із принцем. Спадкоємець престолу страждає від проблем із пам’яттю та неврівноваженості. Попелюшка – зовсім не жертва обставин, і, о диво, теж не хоче заміж за принца! Але найбільш вразили Медді добрі феї. Вивляється, геть УСІ люди, добрі чи злі, мають право на хрещену-чарівницю, що допоможе із втіленням мрій. Як каже Бетті, шляхетна представниця професіїї, “Фея-хрещена не може судити, хто який. Інколи доводиться мати справу з людьми, у яких добра душа. А інколи – з повними слизняками”.

Як же Медді з Голденом впорались з ситуацією? Читайте і дізнаєтесь! Від спойлерства втриматись важко, тому завершимо словами автора книжки, Джеррі Магоні: “якщо щиро захоплюватись історією, зруйнувати її по-справжньому не вдасться”.

(с) Ольга Руденко

Що ви про це гадаєте?