Перейти до вмісту

Гаррі Поттер: що новенького?

Напевно, ви вже чули про іллюстрованого “Гаррі Поттера і філософський камінь“, виданого А-ба-ба-га-ла-ма-гою. Здається, це всі новини про Гаррі українською. Але у світі є значно більше цьогорічних новин.

y648
По-перше, 17 червня почався продаж книжки “Harry Potter: The Artifact Vault” (видавництво Харпер Коллінз) про те, як для всіх вісьми фільмів про хлопчика Гаррі створювалися обгортки, етикетки, шоколадні жаби і все таке інше. На Амазоні є декілька розворотів.

 

 

Далі, десь 28-30 червня, будуть нові англомовні розмальовки.
harry-potter-coloring-books-3
Українською є одна – скільки сторінок ви вже розмалювали?

30 червня всі поттероголові чекають на прем’єру вистави “Гаррі Поттер і прокляте дитя” (Harry Potter and the Cursed Child). Тієї вистави, де Герміона буде темношкірою зі згодою та підтримкою Джоан Ролінг.

 Зліва направо: John Tiffany (режисер), Jamie Parker (Гаррі Поттер), Jack Thorne (автор сценарію), Noma Dumezweni (Герміона Грейнджер), Paul Thornley (Рон Візлі) да JK Rowling (автор). Photograph: Manuel Harlan/Pottermore

Зліва направо: John Tiffany (режисер), Jamie Parker (Гаррі Поттер), Jack Thorne (автор сценарію), Noma Dumezweni (Герміона Грейнджер), Paul Thornley (Рон Візлі) да JK Rowling (автор). Photograph: Manuel Harlan/Pottermore

325
Вистава відбудеться у Лондоні, і подивитися її всі бажаючі одночасно не зможуть. (Цікаво, чи буде бажання відвідати “Прокляту дитину” достатьою причиною для отримання візи?)
Але дуже багато людей хоче дізнатися, що ж відбувається в житті дорослого Гаррі. Видавці про це знають и вже 31 червня видадуть книжковий варіант п’єси.
А-ба-ба-га-ла-ма-га ще нічого не писала про те, чи зможемо ми прочитати її українською.

 

 

Потім буде затишок, а восени, 4 жовтня, почнуть продавати ілюстроване (англомовне) видання “Гаррі Потер і таємна кімната”. З ілюстраціями того самого Джима Кея, що й перша ілюстрована книга.
Так буде виглядити обкладинка:
1500
А це одна з фантастичних ілюстрацій:
HP2_Phoenix_

kinopoisk.ru Не знаю, чи вистачить часу купити та перечитати книжку до нових подій. 17 листопада прем’єра фільму “Фантастичні звірі і де їх шукати”. Про те, як автор найповнішої енциклопедії фантастичних тварин магічного світу Ньют Скамандер збирав інформацію в Північній Америці.

І навіть це ще не все. Для фанатів, в яких ще не закінчилися гроші, з 19 листопада будуть продавати (англомовний) сценарій фільму. Ось такий чорненький:
325 (1).

Позначки:

Що ви про це гадаєте?