Перейти до вмісту

“Бути мною” пішла в друк!

У цьому квітні, на Книжковому Арсеналі, відбулася презентація книги, яка тільки готувалася до друку. Книжка називалася “Бути мною”, підліткова, скандинавського автора та ілюстратора Анни Хьоґлунд, про дівчинку, з великою кількістю малюнків. Я довго чекала звістки, що книжка друкується!

Бути мною

Видавництво, яке її презентувало, дуже молоде (це буде їх перша книжка) з дуже амбіційною назвою “Видавництво“. Доречі, на сайті Видавництва можна зробити попереднє замовлення (або дочекатися, коли до мене доїдуть книжки).
Здається, це буде найгучниший старт видавництва в Україні, бо книжка смілива та відверта. Дівчинка 13 років дорослішає і досліджує, що таке бути дівчинкою, дівчиною, а потім, колись, мабуть, жінкою, чому люди такі різні – дівчата, хлопці, інші дівчата, батьки, старша сестра і взагалі, що таке “бути мною”. Текста в книзі не дуже багато, це книжка-картинка (тобто картинки не просто ілюструють текст, а несуть додаткову інформацію), але його вистачає, щоб книжку 20015 року називали “самою відвертою”, “краткою історією фемінізму” (або не погоджувалися з цим), відзначили на Дитячій книжковій виставці у Болоньї, а авторку номінували на премію Астрід Ліндгрен (правда, у 2014 році).
Більше я зможу написати у липні, коли прочитаю. Бо книжку відправили до дукарті і на початку липня можна сподіватися побачити її надруковану!

(с) Видавництво

(с) Видавництво

Це застновники Видавництва. Можливо, раніше ви знали їх як “Добру листівку”.

Давайте я ще фото автора покажу.
Анна Хьоґлунд
Вона вже не дівчинка-підліток 🙂

Що ви про це гадаєте?