Перейти до вмісту

Розшукуються книжки про гарних вчителів

Я приїхала з Форуму Видавництв, привезла багато гарненьких книжок (і ще більше приїде з часом), але мене наздогнала проблема освіти і в ще більшій мірі окримих вчителів.

Допоможіть мені для терапевтичного ефекту згадати книжки про гарних вчителів, а ще краще – про поганих, яким стало гірше, ніж було дітям.

Перше, що згадується про поганих, це “Матильда” Роальда Дала. На мій погляд зараз, Агата Транчбол отримала замало, до того ж она директорка, а директорка таких почуттів в мене не викикає. Потрібно про вчителя.

Про гарних вчителів є “Гармидер у школі” Джеремі Стронґа про вчительку пані Гармидер, сутність якої відповідає прізвиську, а навчальні методи, доречі, дуже сучасні, асоціативні та проектні.

Ще є “Елла та друзі” Тімо Парвели. Книжка скоріше про звичайнісіньких дітей, непосидющіх та вигадливих, а не про вчителя, але такий вчитель мені підійшов би, я його розумію і співчуваю.

Для тих, хто старше, є книжки “Всё из-за мистера Террапта”, російською видана Рожевим Жирафом, про розумного вчителя та непростих дітей, та “Битвы по средам” – більше про хлопця-підлітка, але деякі його вчителі дуже гарні.

Здається, це все, що я пам’ятаю.

Позначки:

3 коментарі до “Розшукуються книжки про гарних вчителів”

  1. «Белая лошадь, горе не моё» и «Географ глобус пропил» — про хороших учителей.
    «Суббастик» и «В субботу Суббастик вернулся» — про Суббастика, в основном, но там есть учитель Стуккенкрик и ему в процессе достаётся. Да и в целом книги милые 🙂

  2. Филипок
    Дорога уходит в даль
    Республика ШКИД
    Педагогическая поема
    Кондуит и Швамбрания
    2 капитана
    Витя Малеев в школе и дома
    Слушай мое сердце
    Клас пані Чайки

Що ви про це гадаєте?