Перейти до вмісту

16 днів до Нового Року. І смачний торт

mellops6

У цьому році малі видавництва продовжили перекладати надзвичайні книжки. Видавництво Рабарбар вирішило видати класичні дитячі книжки Томі Унгерера про сім’ю свинок, про Меллопів. Вже можна прочитати три: “Як Меллопи за скарбами пірнали“, “Як Меллопи нафту шукали” і свіженька, різдвяна “Як Меллопи Різдво святкували“.
У наступному році будуть ще “Як Меллопи літали” та “Як Меллопи печеру досліджували”

mellops2

Мелопи – це тато, мама, та четверо їх дітей, Казимир, Ісидор, Фелікс і Фердинанд. І песик, такса. Пан Меллоп розумний, вигадливий, підтримує ідеї дітей та підкидає їм нові. Пані Меллоп – мумі-мама у свинячому обличчі. Вона знає, як розважити, турботлива і частує сім’ю тортом з чаєм наприкінці кожної пригоди.
mellops3
У кожного з дітей свій характер.

mellops4

Описані у книжках пригоди, на перший погляд, звичайні книжкові – знайшли карту, поплили до піратського острова, пірнули, знайшли скарб, попали в халепу, побачили русалку. Але на другий погляд можна побачити дуже багато деталей, які пов’язують пригоду з нашою реальністю. Наприклад, після того, як знайдеш скарб, треба заплатити податки. Нафту можна знайти там, де у породах є амоніти, белемніти та церити (взагалі про нафту та видобуток нафти написано стільки, що цю книжку можжна вважати науково-популярною). А якщо хочешь займатися благодійністю, може виявитися, що у звичайних місцях твоя допомога не потрібна, але завжди є ті, кому можна допомогти.
А потім з’їсти смачний торт 🙂

Що ви про це гадаєте?