Перейти до вмісту

5 днів до Нового Року. Вімельбухи

вімельбухи

Цього року з’явився цілий новий книжковий напрямок – вімельбухи, одразу у кількох відивництвах.
Якщо коротко, то вімельбухи – це книжки з “мерехтливими” малюнками без слів чи майже без слів. Малюнки деталезовані, насичені інформацією, з великою кількістю персонажей та сюжетних ліній. Зазвичай з картонними сторінками та великого формату. “Народились” у Німеччині, популярні в Європі. Місцевим логопедам, психологам та тим, хто працює з особливими дітьми, теж дуже подобаються.

До вімельбухів можна віднести не тільки картонні книжки, а й, наприиклад “Під водою. Під землею”, про яку я нещодавно згадувала, та деякі книжки, про які я сподівають ще написати. Але зараз – про картонні, для дітей 2-5 років. Старші теж можуть придумати, що робити з вімельбухами, наприклад розповідати історіі іноземними мовами, але малюки більше люблять розглядати такі книжки.

wimmel4

Найбільше вімельбухове видавництво Артбукс. В них є три вімельбухи і буде ще два на початку нового року.
Великий автовімельбух, який дуже люблять хлопчики та батьки хлопчиків, Зоопарк про зоопарк у Цюриху та Що чує Кошеня? – вімельбух з текстом 🙂 – про звуки, які можна почути на дворі, в лісі, на пляжі та в інших цікавих місцях 🙂

wimmel3
У Видавництва Старого Лева один класичний вімельбух – Рік у лісі. Дванадцять розворотів – дванадцять місяців життя лісу та його мешканців. Перший розворот – короткі розповідів про всіх тварин з книжки (а російськомовні батьки тим часом дізнаються, хто такий припутень і де живе мала мідиця), останній – підземний лабирінт різних нір.

Видавництво Читаріум видало дві книжки Тьєррі Ляваля, про тварин та про континенти. В них можна розглядати картинки, як в звичайному вімельбуці, можна знаходити тварин або особливі пам’ятки п’яти континентів, рахувати тварин та дізнаватися нового.
wimmel2

wimmel1

wimmel5

Позначки:

1 коментар до “5 днів до Нового Року. Вімельбухи”

Що ви про це гадаєте?