Перейти до вмісту

2 дні і три ночі до Нового року. Те, що надруковано впродовж адвенту

Видавництвам подобається видавати книжки до новорічних свят. Нажаль, іноді це перетворюється в нові книжки за тиждень до Нового року. Або за 3 дні. Ось ці війшли впродовж трьох тижнів.
new1

По-перше, три книжки Джулії Донадсон. “Груффалятко” – про донечку Груффало, яка чула розповіді про Велику Страшно Кровожерну Мишару і якось вночі, взимку, під час снігопаду вирішила перевірити, чи існує страшна Мишара. “Равлик і кит” – чудова історія про равлика, який мріяв про подорожі і якось поїхав разом з китом подивитися світ. “Печерний розмалюк” відрізняється від відомих нам книжок Дональдсон тим, що її ілюстрував інший художник – Емили Граветт, не менш відома і талановита, ніж Алекс Шеффлер. Розмалюк також художник, він любить малювати яскравими фарбами на стінах печери. Нажаль, батькам це не подобається, а ось мамонтам та іншим доісторичним тваринам – дуже подобається.

По-друге, нова книжка нового видавництва Круговерть, третя книжка, перша перекладна. “Клатремус та інші звірятка з Лісу на Пагорбі” книжка класика норвезької літератури, художника і музиканта Турбйорна Егнера про звірят, що живуть в Лісі на Пагорбі: мишенят Клатремуса та Мортена, сім’ю ведмедів з малим ведмежам Брумом, сім’ю білок з тьома білченятами Тимом, Пером та Лізою, зайця-пекаря і його малого помічника, лиса Мікеля та інших. Дуже милі історії про добрих та вигадливих звірів. Вони навіть вигадали, як можна зробити ліс безпечним від хижаків! У книзі багато віршів-пісенок, акварельних ілюстрацій і навіть нот до пісень.

По-третє – книжки Старого Лева, які я встигла прочитати. “Маленька книжка про любов” це книжка Ульфа Старка. Якщо ви були присутні на зустрічах з ним на Книжковому Арсеналі або читали якусь його книжку, більше можна нічого не казати. Або ж коротко сказати, що вона про хлопчика, батько якого пішов на фронт під час Другої Світової війни, война десь там, недалеко, а хлопчик закохався. Кохання описано ніжно, тендітно, але відверто, як це зазвичай буває у Старка.
Якщо ж ви ще не читали Ульфа Старка, вам обо’язково треба прочитати хоча б одну його книжку.

Ведмідь не хоче спати” я щойно прочитала. Думаю, її треба дарувати балькам маленьких неспах разом з Зубром. Щоб нескінченно перечитувати не одну, а дві книжки.
Вона теж з туконі. І про засипання. З ведмедем у головній ролі. І з туконі. Люблю книжки-картинки, які можна читати у будь-якому віці.

Ці книжки я побачила тільки сьогодні ввічері:


Джуді Муді – четверта книжка про дівчинку, яка не завжди у доброму гуморі.
“Позаду льодовні” – підліткова книжка Енн Файн, авторки “Борошняних немовлят“, про дорослішання близнюків, брата та сестри. Я ще не знаю, до чого тут льодовня.
“У будні і свята” нова кулінарна книга Дарії Цвєк. Цю книгу можна цілком віднести до популярного зараз напряму сезонної кухні – готувати їжу з місцевих доступних продуктів. І до не менш популярних меню на тиждень. І на свята.

new9

new10

new8

Що ви про це гадаєте?