Перейти до вмісту

Для родичів гарбузових

Я дуже люблю видання наповнені естетикою  краси та самовпевненості. Такі, що коли на них дивишся захоплює дух. За це я люблю книжки Видавництва Основи. Люблю книжки Видавництва Старого Лева, за те, що привчають малих до гарних ілюстрацій, приємних віддінків та цікавих текстів. За все це, рік тому, я полюбила прекрасне видання Harbuz.

Це була любов з першого погляду як тільки я побачила промоційні макети сторінок журналу на порталі Спільнокошт. Журнал позиціюнував прекрасну ідею, яку я однозначно розділяю, що дитина заслуговує на якісний контент. 

Перш за все, особливість видання в тому, що все ж таки це періодика. В середині є рубрики, які повторюються. Наприклад, в кожному номері є рецепт, завдяки якому ви та малеча можете влаштувати справжню забаву на вечір ласуючи сусідів чи діда з бабою. Привідкриваються двері до загадкого світу дизайну ( у 5 років – чи не зарано подумаєте ви?) та звісно додаються сторінки розваг (лабіринти, ребуси та розмальовки). У всіх випусках є розповідь про дитячий бізнес проект, яка показує, важливість розуміння того, що гроші, це не проста річ, для того що б їх отримати треба мати жагу до справи та вкласти певні сили. Але з іншої сторони, відкривається те, наскільки неважливо хто ти є і скільки тобі років – ти можеш підкорити цей світ, навіть малесенькою ідеєю.  

Естетика журналу зачаровує. Кожен номер витриманий в єдиному стилі.  Я люблю часом просто гортати його. Він немає дивних кривих фото та штучних посмішок. Цей журнал не пробує ставати дешевою копією дорослого глянцю. Ні, він окремий витвір, окремий жанр, з матовими сторінками, повними білого простору, для того, щоб необмежувати дитину, даючи змогу їй дописати, домалювати чи зробити позначки. Це допомагає дивитися на світ глибше та зі своїми корективами.

Мені подобається, про що оповідають сторінки кожного випуску. Будучи дорослою я з величезним захватом читаю  його. І часом розмірковую над тим, а чи потрібний такий журнал для малого читача? І для себе, одразу ж даю таку відповідь, досить суб’єктивну та я думаю ви з нею погодитесь. 

Для того, щоб у дитини зароджувалося бажання вишукувати цікаві речі самостійно, відчувати наш красивий світ повний глибоких художніх витворів, великих міст, геніальних людей та прекрасної природи – з нею треба про це розмовляти, пробувати знайомити та пояснювати. Harbuz для цього дуже гарний вибір. Бо ж класно, очікувати новий номер разом і гадати, що ж буде у наступному, будуючи свої власні теорії, шукаючи в книжках та інтернеті інші подібні цікавинки, які ти прочитав у попередньому номері. Я так і роблю 😉 Тож долучайтесь до гарбузової родини!

P.S: Третій номер вийшов в березні та ще й двомовним. Вже не дочекаюсь, щоб потримати його в руках!!! А ще нові листівочки! І нові наліпки! Ну просто любов!

Що ви про це гадаєте?