Перейти до вмісту

Програма подій BookSpaceFest для дітей від 5 до 12

Діти від 5 до 12 років проходять шлях від читання тільки свого ім’я до читання книжками. Деяким десятирічним можна відразу переходити до підліткової програми, а шестирічним іноді цікавіше буде малюкова, але більшості – ці події.

П’ятниця

На фестивалі буде інклюзивна програма для особливих дітей, і, на мій погляд, вона буде найбільш цікава саме дітям від 5 до 12 років.

Перший інклюзивний інтерактивний майстер-клас почнеться о 14:00 і буде присвячений створенню міста майбутнього.

Якщо вирізати, клеїти та мріяти на хочеться, можна відвідати чарівну Шафу під сливою о 14:00 і перетворитися на когось іншого, наприклад, на фехтувальника чи на їздового собаку.

О 15:30 тим, хто вже познайомився з Гаррі Поттером, буде цікаво відвідати фантастичний клуб з Сергієм Легезою, присвячений Джоан Роулінг та магічній школі.

Найкрутіша подія для цього віку у п’ятницю буде о 17:00. Одна з двох презентацій, Котячі читання з Галиною Вдовиченко (за книгами “36 і 6 котів” та “36 і 6 котів-детективів“) чи собачі читання з Ларисою Денисенко за книгою “Усміхаки“, відповідно до того, хто подобається більше, котики чи песики. Можна бігати між локаціями, якщо вибрати не вдасться.

Тим, кого радують гроші, а не домашні тваринки, о 17:00 буде цікаво подивитись  фільм “Хлопчик в золотих штанях” і подумати про те, на що можна витратити гроші, які магічно з’являються в кишені.

Активні читачі з тих, хто старше, додатково можуть зануритися в Реальність Баргеста разом з авторкою, Аліною Штефан, о 18:00.

Субота

Другий інклюзивний інтерактивний майстер-клас буде о 10:30 і буде присвяченій дуже важливій темі – спілкуванню. Як ми спілкуємось? Як можна спілкуватись з людиною, яка не чиє чи не бачить?

Об 11:00 можна подивитись театральну виставу від ПТІ-Центра “Равлик і кит”. Вистава за книжкою видавництва Читаріум “Равлик і кит“, тому, сподіваюсь, вона надихне старших дітей оживити свою улюблену дитячу книжку.

О 12:30 почнеться фільм “Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу” від Чілдрен Кінофесту . Фильм знятий за мотивами першого роману із серії книг про Моллі Мун британської авторки Джорджії Бінг. Сирота Моллі Мун знаходить чарівну стару книжку,  за допомогою якої навчається гіпнозу. А потім втрачає друзів, знаходить друзів, стає багатою та знаменитою, відмовляється від слави, зустрічається зі злочинцями (звісно, в іншій послідовності). Трейлер можна подивитися тут.

О 12:30 спільність Букмоль буде читати книжку “Сем і Дейв копають яму”. Читання з Букмоллю надзвичайно захопливі, а як побічний ефект дітям стає цікаво читати самостійно 😉

З 14:00 буде презентація серії книжок “Добра фантастика” від автора “Мікроботів” Олега Чаклуна і видавництва “Фонтан Казок”. Добра фантастика – не гарна доросла жорстка наукова, а душевна, саме те для п’ятирічних і трішки старших хлопчиків та дівчат, які мріють знайти якось на прогулянці маленьких роботів-мікроботів.

О 14:00 почнеться майстер-клас від Чорної-чорної Курки, яка навчається літати, і трішки від авторки, Галини Вдовиченко. Існують такі курки, які хочуть подивитися світ в висоти польоту, а не яйця відкладати. Чорна-чорна Курка – саме така.

Таїс Золотковська буде розповідати про свою книжку “Ай-кім” з 15:30. Обов’язково зверніть на неї увагу, якщо вам цікаві відношення старших братів та сестер з молодшими. Або якщо хочеться дізнатися, що таке це дивне “Ай-кім” і з чим його їдять.

О 15:30 відбудеться презентація книги Ґлена Рінґтведа “Серце, плач” про складну непопулярну тему в дитячих книжках тему смерті. (Якщо вам, батькам, хочеться запитати, навіщо дітям про таке казати, завітайте на дискусію з автором в неділю, о 18:00 на дитячій сцені)

З 17:30 завітайте на інтерактивну подорож у світ котів-вояків. Коти-вояки – дикі коти, що живуть у лісі. Справжні коти на чотирьох лапах, без одягу чи взуття, які поводяться, як коти, воюють, як коти, спілкуються, як коти… Але думають трішки як люди, і в їх світі є таємниці та чарівності.

О 18:30 буде презентація книжок Оскара Бреніф’є “Мистецтво мислити”. Це подія для батьків саме такого віку, тому зверніть на неї увагу.  Оскар Бреніф’є – французький філософ, який вміє задавати питання, які змушують думати.

Неділя

У неділю інклюзивні майстер-класи буде проводити місцевий центр Dnipro Sensory World. О 10:00 та 16:00 будемо розписувати гіпсові фігурки, а о 12:00 та 14:00 – робити сенсорні книжки з фетру.

Об 11:00 можна буде подивитись мультфільм “Великий злий лис та інші історії”. Французька і бельгійська школи мультиплікації відрізняються від Диснея типом малюнків і сюжетами. тож подивитись на пригоди великого злого лиса буде цікаво і незвично.

З 11:30 можна познайомитись з “Відважними курчатами – серією книжок дніпровського видавництва “Наша Ідея”. Ці курчата відважно їдуть відкривати Америку, знайомляться з інопланетянами та вигадують складний план, якщо дуже хочеться пограти зі своїм братиком, мамині яйця забирає фермерка.

О 12:00 Букмоль буде читати книжку “Дорога додому”. Спойлер – ця книжка теж з інопланетянином!

З 13:00 обіцяють показати настільні ігри, які можуть навчити добре рахувати, швидко думати та бути дуже уважними.

Читання «Не смій читати цю книжку» для справжніх відчайдухів почнеться о 13:30. Це чудова книжка для тих, хто не хоче читати, не буде читати і взагалі не вміє, але хоче заглянути на наступну сторінку і обов’язково буде робити те, що просять не робити.

О 14:00 буде Фантастичний клуб з Сергієм Легезою про світ Гобита.

О 15:00 запрошуємо на цікаві досліди від Дитячого Наукового Клубу. Це буде цікаво, видовищно і з чимось ще непізнаним всередині.

З 16:30 відбудеться знайомство з Крутою Алеллю, героїнею французьких коміксів про милу дівчинку, яка поводиться не дуже мило, але дуже весело.

Ввечері 17:00 запрошуємо на майстер-клас для дітей за книгою “Професор Астрокіт і неосяжний космос”. Чи знає професор щось таке, чого не знає зацікавлена десятирічна дитина?

 

Позначки:

Що ви про це гадаєте?