Перейти до вмісту

11 день адвенту. Полярний експрес

Є ще одна класична різдвяна книжка, за якою зроблено мультфільм – Полярний експрес.

Книжка

Книжка написана у далекому 1985 році Крісом Ван Олсбургом. І намальована – це класична книжка на 32 сторінки

З отакими панорамними зображеннями і невеликим місцем для тексту.

Хлопчик вночі намагається почути дзвін бубенців на санях Санти, бо хоче впевнитися, що Санта існує. Раптом він чує звуки, але не ті – на його вилиці зупинився великий потяг! Звісно, хлопчик пішов перевірити, що це за диво, як був, у піжамі та халаті, і виявилось, що потяг чекає на нього. І потяг – казковий Полярний експрес, який їде на північний полюс з купою дітей, щоб Санта міг подарувати перший подарунок комусь особливому.

Цього року подарунок отримав головний герой, але захотів він лише бубенець з чарівних саней Санти. Дзвін цього бубенчика чують лише ті, хто вірить у у казкові дива і Санту.

Ідея дзвоника, який чують лише ті, хто вірить в дива, мені подобається настільки, що бубенчик обов’язково буде в кожній новорічній коробці. 

Екранізація

у 2004 році за мотивами книжки Роберт Земекіс зробив мультфільм з об’ємними комп’ютерними персонажами 3D. Земекіс був режисером, продюсером і сценаристом – впевнена, він все ще чує дзвоники на санях!

Відверто кажучи, зараз людей вміють робити краще, а от пейзажі вражають.

У книзі експрес їде 5 розворотів, і подій в цей час майже немає, що створює можливості для читачів помріяти про щось своє, але для фільмів це не найкраща ідея, тому сценарист додав пригоди в місті на північному полюсі і кілька ліній взаємодій між дітьми в експресі. Вийшло динамічно і захопливо.

 

На мій погляд,

книжка краща

Між словами, картинками, сторінками ховається все диво очікування свята і подарунків. Кожен чує або читає щось своє. На жаль, в фільмах дуже складно це зберегти.

Але я кожного року передивляюсь мультфільм, іноді без дітей.

Трейлер:

Подивитись фільм онлайн українською можна багато де, наприклад, тут

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Якщо знаєте місце без реклами, порадьте, будь ласка.

Що ви про це гадаєте?