Перейти до вмісту

14 день адвенту. Різдво у лісі

Гном Буркотун живе у покинутому будинку, постійно буркоче і щодня перевіряє стайню і курник – чи не з’явились, бува, тварини, заводить годинник у будинку – бо хатній гном має знати, котра година. Він не хоче святкувати Різдво і буркоче.

У лісі живе родина кроликів з мамою, татом, дідусем і купою кроленят. Вони дізнаються, що є якесь Різдво, яке чекають, а потім святкують. Дерево прикрашають красивими іграшками, їдять смачні страви, танцюють, співають і дарують один одному подарунки. А стається Різдво тоді, коли приходить гном.

Потрібно лише поєднати ці дві сюжетні лінії, і буде надзвичайна різдвяна лісова казка. Для цього знадобиться вітер, янгол, перцеве печиво, розталий сніговик, засмучене, змерзле кроленя, пісня, ялинка і шапочка гнома.

Книжка складається з 25 глав, по главі на кожен день з початку грудня до різдва у Швеції, де жив Ульф Старк, автор цієї книжки. Можна читати одну главу кожного вечора, а можна почати 29 грудня і читати три дня, щоб зменшити хвилювання дитини 3-6 років перед новим роком.

Ульф Старк – надзвичайний письменник, більш відомий в Україні своїми книжками для підлітків: “Диваки і зануди“, “Тоді я був просто Ульф“, “Мій друг Персі, Баффало Білл і я“. Минулої зими вийшла зимово-різдвяна “Маленька книжка про любов“, яка буде цікава десь років з 8 чи з першого дитячого кохання.

Історія про життя хлопчика Фреда, у якого є мама, друг, таємне кохання і тато на війні, тому замість тата Фред розмовляє з вентилятором. Звісно, на Різдво мають бути дива, і вони стаються, але це дуже людяні дива про те, що можуть зробити люди – допомогти донести ялинку, пригостити смачненьким, відпустити солдата додому на Різдво. В книзі багато складних і важких питань, як у житті, але відчуття книжка залишає теплі і дуже святкові. Обов’язково прочитайте, якщо ще не читали.

Що ви про це гадаєте?