Перейти до вмісту

15 день адвенту. Романтика Різдва

Різдво – час найбільших див, чарівних випадковостей і надзвичайної романтики – він, вона, ніч, падає сніг, мерехтять вогники, ось-ось почнеться кохання з першого погляду…

Якщо не вірите – подивіться на сюжет більшості новорічних мелодрам.

Звісно, в книжках ця тенденція теж є. І звісно, читати лише про все гарно нецікаво, має бути спочатку погано, а потім гарно.

Дівчина онлайн – назва анонімного блогу, який веде Пені. Досить відомого, дуже відвертого, і абсолютно анонімного, про нього знає лише найкращій друг Пені, Елліот, що живе через стінку. Батьки Пені влаштовують свята і весілля, і тримають відповідну крамничку, брат навчається в коледжі. Є заклята подруга Меган, з якою зараз не все добре, і романтична симпатія. У Пені надзвичайно гарні відносини з батьками, тому для симетрії сюжету в Елліота взаємини з батьками відверто погані, і якийсь момент він навіть піде з дому.

Пені любить фотографувати, постійно носить з собою камеру і досягла деяких успіхів в цьому. Саме через фотографію і стався жахливо соромний випадок. Пені мала сфотографувати виступ Меган на шкільній виставі, але впала, чим привернула увагу глядачів і камери до себе. Відео потрапило до мережі і стало вірусним. Пені було жахливо соромно. Настільки жахливо, що вона кілька днів не виходила з дому і майже не вставала з ліжка. Елліот, батьки і брат підтримали її показово гарно, можна занотовувати. Саме в цей час сталося перше різдвяне диво – батькам запропонували влаштувати весілля у Нью-Йорку перед Різдвом. (Пені живе в невеличкому місті Британії).

Казковий зимовий Нью-Йорк, сніг (друге різдвяне диво), привабливий хлопець з гітарою, з яким Пені почувається впевнено і все більш закохано (третє різдвяне диво). Батьки залишаються у Нью-Йорку до нового року, і святкують Різдво в затишному будинку бабусі того самого хлопця з гітарою. Надзвичайно романтичні три дні перетворились на три дні і тиждень.

Але це ще не геппі енд. Бо потім, вже у Британії, Пені стає центром великого всесвітнього мережевого скандалу, її блог перестає бути анонімним, коханий перестає з нею спілкуватися і навіть Елліот десь подівся. Хтось хоче опинитися на місці головної героїні?

Не хвилюйтесь, геппі енд буде. Це ж різдвяна історія 🙂

Авторка книжки, Зої Загг, відома фешн-блогерка, тому цю книжку можна розглядати як спрощений посібник з ведення блогу та можливих виходів з великих мережевих скандалів, у Зої в цьому більше досвіду, ніж у більшості читачів.

Але напередодні Різдва краще читати цю книжку як романтичну історію з гарним закінченням і сподіватись на те, що наступна книжка серії вийде якнайшвидше і буде не менш захопливою.

Що ви про це гадаєте?