Перейти до вмісту

21 день. Що робити з малюками під час великих вихідних

День до Різдва, 7 днів до нового року, купа часу з малюком. Це, звісно, приємно, але в якийсь момент батьки починають скаженіти від постійного спілкування з дитиною.

Як зайняти дитину на якийсь час книжкою, та ще й так, щоб якийсь час можна було не читати або взагалі малюк сам щось робив з книжкою?

Одна з відповідей – святкові вімельбухи і шукалки.

Перший – “Один, два, три – знайди!“. На розворотах багато чогось однотипного і кілька завдань знайти чи порахувати. І кумедні святкові картинки про Дідів Морозів, ельфів, святкове печиво, іграшки, ялинки, оленів…

Сторінки паперові, тобто рвуться легше, ніж картонні. Істот та предметів для пошуку багато, але не забагато.

Три різдвяні ангели, сім зірок і безліч подарунків” – картонні сторінки з віконечками (від 2 до 4 віконечок на розворот). І історія. Тобто можна читати, заглядати у віконечка, рахувати зірки, шукати ангелів.

Де Санта” – типовий картонний вімельбух з типовими для “знайди Воллі” завданнями та яскравістю. Яскравість та дрібність робить цю книжку не найкращім варіантом для дітей молодше 3 років та батьків, які люблять мімімалізм. З іншого боку, ця книжка приверне більше уваги старших братів та сестер.

Якщо у вас мерехтить від цих малюнків, не купуйте або видавайте третій особі для відволікання малюка

Афиновий ведмедик” не вімельбух. Але це дуже гарна відповідь на запитання про те, що робити з дитиною в свята. Чи після свят, під час хвороби, від дуже доброго настрою кожен день року.

Кожен день.

Про кожен місяць і Афинового (тобто синього) ведмедика є казка. А потім про кожен день місяця є якась надзвичайна забавка. Наприклад, день будування палаців з піску, день пригощання друзів, день втрачених рукавиць чи день подарунків під подушкою… Я у відвертому захваті від цієї ідеї Анастасії Волховської та від втілення Яни Фефелової.

Може бути дуже корисним подарунком на весь рік 🙂

Ще має нагадати, що існує “Яскравий щоденник“. Це взагалі не книжка. В ньому немає купи ідей про свята чи особливого зв’язку з календарем. Але це можливість підглянути ідеї чи з користю витратити час і гарний подарунок.

 

Що ви про це гадаєте?