Перейти до вмісту

4 дні до Нового року. Вау-книжки

wow1

Якщо дитина або дорослий бере погортати одну з цих книжок, вона каже “Вау!” або щось подібне.

П’єр і місто лабіринтів” – книжка великого формату з великими лабіринтами, пошуками різних загублених речей та детективним сюжетом. Вімельбух для дорослих дітей. І для дорослих людей – я бачила, як дорослі зачаровуються цією книжкою з вершого “Вау”.

Що ховається у лісі” – фантастична книжка зі спеціальними кольоровими оконечками, через які в лісі на картинках можна побачити то, що там ховається – пташок, тваринок, комах, дерева… Привід поговорити про фізичні властивості світла і кольору, про екологію, про те, хто де живе та подивитись на світ через різні кольори – це правда дивовижно.

Цікава хімія” справді цікава. Вона написана для тих дітей, які ще не вчать хімію у школі, і справді зацікавлює. В книзі є розповіді про хімію і те, де ми з нею стикаємося, досліди з поясненями, чому так відбувається, та дуже важлива глава про майбутнє хімії – нас чекає багато надзвичайного!

Міфи для дітей” на перший погляд не дуже відрізняються від інших редакцій міфів Давньої Греції. Але якщо почати гортати книжку та читати… По-перще, кумедні малюнки:
wow8
По-друге – почуття гумору автора, Гжегожа Касдепке, та зрозуміле для дітей поясненя подій.
У Гжегожа війшла ще одна книжка, “Велика книга почуттів“, і вона теж дуже класна для дітей дошкільного віку та на початку школи, але чомусь дуже спокушає батьків підлітків. Я б теж не відмовилась від книжки, яка роз’яснює почуття підлітків.

Готуємо з Джеймі” – ще одна кулінарна книжка від Джеймі Олівера, няшного голого кухаря. Від більшості інших та від “Смачних страв за 30 хвилин” вона відрізняється тим, що з нею можна навчитися готувати з самих основ, грунтовно, але не занудно. Якщо ви шукаєте одну книжку, за допомогою якої можна навчити дитину готувати (не тільки дівчат, подивіться на Джеймі 🙂 ) – зверніть увагу на цю книжку.
Або купуйте не думаючи – скільки можна обирати, залишилось 3 дні до нового року!

Що ви про це гадаєте?